De Haan Palletindustrie

Ons verhaal

De Haan Palletindustrie levert jaarlijks miljoenen pallets, palletblokken, exportverpakkingen en transportkisten. Deze zijn wereldwijd nodig om producten veilig en goed te transporteren. We zetten volop in op duurzaamheid, waaronder het hergebruik van producten: hiermee dragen we bij aan een circulaire economie. Het bespaart onze klanten geld en het is beter voor onze wereld. Met meerdere keurmerken en kwalificaties waarborgen we onze kwaliteit.

Lees hieronder ons verhaal en maak kennis met ons team.

Het ontstaan van

De Haan Palletindustrie

De Haan Palletindustrie vindt haar oorsprong in 2008. Met al een aantal bedrijven binnen Herman de Haan Group, legde Herman de Haan dagelijks heel wat kilometers af. Onderweg zag hij vaak oude pallets langs de weg liggen. Als afval, niet netjes. Dat kon en moest anders. Herman zag een kans en zo werd in 2008 De Haan Palletindustrie toegevoegd aan de groep van bedrijven.

Het inzamelen van de pallets begon in Genemuiden. Er werd een locatie gehuurd om verdere activiteiten op te starten. Het team, toen bestaande uit zes mensen, hield zich bezig met het sorteren, repareren en verkopen aan lokale bedrijven. De kracht zat toen al in het snelle schakelen, de korte lijnen en doen wat beloofd is.

Uitbreiden

en groeien

Een paar jaar later, in 2015, was het noodzakelijk om de opslagruimte voor pallets uit te breiden: van 3500 m² naar 9000 m³. Er werd een accountmanager aangesteld voor het klantenbeheer en het werven van nieuwe klanten.

Dit gaf mogelijkheid om grotere productiebedrijven (multinationals) te binden. Door deze professionaliseringsslag groeiden we al snel uit ons jasje en zo werd het in 2018 tijd om te verhuizen.

Verhuizing

Op naar Hasselt

In Hasselt betrekken we een locatie van ruim 20.000 m² terreinoppervlakte. Hier automatiseren we het productieproces volledig en ook biedt de ruimte mogelijkheid om de pallets droog op te slaan.

Nu staan we met een sterk team en realiseren we jaarlijks miljoenen nieuwe pallets, palletbokken, exportverpakkingen en transportkisten. Ook kopen en verkopen we jaarlijks twee miljoen gebruikte pallets. Daarbij zijn er ruim 200.000 pallets op voorraad, zodat we snel voldoen aan elke vraag.

Overname

Pallethandel de Boer

In 2021 nemen we Pallethandel De Boer in Zaandam over. Hiermee kan De Haan Palletindustrie haar marktaandeel in deze regio flink vergroten. De activiteiten van Pallethandel de Boer komen overeen met die van ons, alleen is De Boer ook sterk in het realiseren van exportverpakkingen.

Een mooie aanvulling op ons huidige aanbod: nu bieden we een totaalconcept voor industriële verpakkingen.

Lees hier meer over de overname van Pallethandel de Boer.

Duurzaam

Voor een betere wereld

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp binnen onze organisatie. Natuurlijk is hout de meest verantwoorde, milieuvriendelijke en duurzame grondstof voor verpakkingen. Daarbij kunnen we onze producten voorzien van het PEFC-keurmerk: dit garandeert dat ze zijn gemaakt van hout uit duurzaam beheerde bossen. En we hebben meer keurmerken en kwalificaties die onze kwaliteit waarborgen, waaronder ISO9001 en SMHV.

Daarnaast zijn we 100% energieneutraal, rijden onze chauffeurs met de nieuwste vrachtauto’s, onze heftrucs zijn elektrisch en we maken volop gebruik van zonne-energie. Ook halen we gebruikte pallets op bij onze klanten, ruim 2 miljoen op jaarbasis. We repareren deze en zetten ze opnieuw in de markt. Dit past goed in een circulaire economie, bespaart de klant geld en het is beter voor onze wereld.

Team

Uit het juiste hout gesneden

We werken vanuit Hasselt, Zaandam en Cothen met een team van ruim 60 medewerkers: op kantoor, onderweg en in onze productiehallen. Met gedrevenheid en enthousiasme staan we voor onze klanten in heel de Benelux klaar. We zoeken continu naar de beste oplossingen. Zo zijn we sinds jaar en dag een betrouwbare partner voor onze klanten.

We doen niet ‘gewoon’ ons werk, maar proberen klanten altijd meer te geven dan ze vragen. We durven u dan ook te beloven dat samenwerken met ons een aantoonbare besparing oplevert door procesverbetering en materiaalverbruik. Dit kan oplopen tot 15% van uw totale palletbeheerkosten. Ons motto is niet voor niets: “De Haan Palletindustrie verhoogt uw rendement”.

Herman de Haan
Directeur
De Haan Palletindustrie

Team

Herman de Haan
Directeur
Dirk van den Berg
Commercieel manager
Henri Kolk
Operationeel manager Hasselt
Gerlinde Van Dijk
Gerlinde Van Dijk
Administratie Hasselt
Astrid Teuthof
Astrid Teuthof
Adminstratie Zaandam
Ron Van Kleef
Ron Van Kleef
Operationeel manager Zaandam
Rene de Boer
Rene de Boer
Verkoop Zaandam
Han van Bruggen
Accountmanager Zaandam en Cothen
Onze website maakt gebruik van cookies om uw browse-ervaringen op onze website te verbeteren en om ons websiteverkeer te analyseren. Gaat u voor een optimaal werkende website? Kies dan voor Accepteren. Bekijk voor meer informatie onze privacy verklaring.